Producten
Speciaal

<< Vorige - Volgende >>


Fremontodendron californica


bomen en heesters met bloemen

Artikelcode: FREMONFremontodendron californica
Fremontodendron is een struik uit de familie van de Sterculiaceae, waartoe onder andere ook Dombeya behoort. Deze plant is ontstaan door kruising van Fremontodendron californicum x mexicanum. De struik is hierdoor weliswaar beter winterhard dan z'n ouders, maar nog niet goed genoeg om in ons klimaat buiten te houden. De kruising is uitgevoerd in de botanische tuin Santa Anna in Californië. De bloem is citroengeel en flink groot.

Fremontodendron is genoemd naar de botanist en ontdekkingsreiziger John Charles Fremont (1813 - 1890). In z'n natuurlijke omgeving wordt de struik tot bijna tien meter hoog. Hier is het al heel wat als een hoogte van twee meter wordt bereikt. Het blad is mooi gelobd, de randen zijn geplooid en golvend. De onderkant van het blad is grijsgroen en viltig behaard. De bloem bestaat uit vijf kelkbladen met in het centrum vijf tot zeven al even gele meeldraden.
Zet de struik in een ruime kuip of pot op een beschutte plaats. Volle zon met in de rug een muur (warmte) is ideaal. Fremontodendron is het geschiktst voor het balkon of een overdekt terras. Hoewel de plant van zon houdt, presteert ze minder in de tuin vanwege neerslag. Een droge omgeving met een beetje water af en toe aan de voet is te verkiezen boven een plaats in de volle grond.
Niet winterhard.Fremontodendron californica C3 90 cm   € 13.00 
 
Aantal